The Black Keys zrušili ďalšie koncerty

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 14:06 • 2 min
The Black Keys zrušili ďalšie koncerty

LOS ANGELES - Americká rocková kapela The Black Keys musela zrušiť ďalšie koncerty v rámci svetového turné k aktuálnemu albumu Turn Blue (2014). Dôvodom je pokračujúca rekonvalescencia bubeníka Patricka Carneyho, ktorý si v januári počas dovolenky na karibskom ostrove Svätý Bartolomej vykĺbil a zlomil rameno.

slovakia

left justify in out

The Black Keys koncom januára pre Carneyho zranenie zrušili európsku časť turné, pričom koncertovať mali znova začať 2. apríla v austrálskom Brisbane. V pondelok však oznámili, že Carney stále nie je v poriadku, a preto musia zrušiť aj koncerty v Austrálii, Japonsku a na Novom Zélande. "Veľmi nás mrzí, že musíme zrušiť všetky vystúpenia do 23. apríla. Patrick si v januári vykĺbil a zlomil rameno, čo si vyžiadalo operáciu. Predpokladali sme, že bude v apríli už znova schopný koncertovať, no rekonvalescencia trvala dlhšie a bohužiaľ stále nie je schopný hrať a potrebuje viac času na doliečenie. Ďakujeme našim fanúšikom za podporu a tešíme sa, že v čo najskoršom termíne znova vyrazíme na turné," uviedli členovia kapely Dan Auerbach a Patrick Carney v oficiálnom vyhlásení.

 

The Black Keys pôsobia na hudobnej scéne od roku 2001 a doteraz vydali osem štúdiových albumov. Debut s názvom The Big Come Up uviedli na trh v máji 2002. So spomínaným albumom Turn Blue dobyli americký rebríček Billboard 200 získali zaň nomináciu na Grammy v kategórii Najlepší rockový album. Ďalšie dve nominácie získali za skladbu Fever. Dve ceny Grammy si odniesli za predchádzajúci počin El Camino (2011), pričom jedna patrí spevákovi a gitaristovi Danovi Auerbachovi za produkciu. Rovnaký počet týchto prestížnych cien získala aj pieseň Lonely Boy a tiež album Brothers (2010). Ďalší zlatý gramofónik si pridali na konto za skladbu Tighten Up, ktorá je jedným z ich najväčších hitov. Duo na koncertoch dopĺňajú aj Richard Swift (basgitara, vokály) a John Wood (klávesy, gitara, vokály).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies