The 1975 vystúpia vo Viedni aj Prahe

NETKY.SK • 25 Október 2016, 09:00 • 2 min
The 1975 vystúpia vo Viedni aj Prahe

VIEDEŇ - Anglická rocková kapela The 1975 sa vo februári predstaví v Rakúsku a Českej republike. Štvorčlenná formácia vystúpi najprv 20. februára vo viedenskej Stadthalle, o deň neskôr zahrá v pražskom komplexe Forum Karlín.

slovakia

left justify in out

Oba koncerty budú súčasťou aktuálneho svetového turné, ktorého európsku časť odštartujú 13. decembra v Manchestri. Nasledovať budú zastávky v mestách ako Londýn, Amsterdam, Paríž, Barcelona, Madrid, Miláno, Mníchov, Kodaň, Helsinki či Štokholm. Následne na prelome marca a apríla absolvujú tri vystúpenia v Južnej Amerike.


Kapela The 1975 vznikla v roku 2002 v meste Wilmslow a tvoria ju Matty Healy (spev, gitara), Adam Hann (gitara), George Daniel (bicie) a Ross MacDonald (basgitara). Debutový, eponymný album, ktorý obsahuje single ako The City, Chocolate, Sex, Girls či Settle Down, uviedli na trh v septembri 2013 a dobyli s ním UK Chart. Tento úspech sa im podarilo zopakovať aj s druhou štúdiovkou I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It, ktorá sa dostala na trh tento rok vo februári. S týmto albumom dobyli aj americký rebríček Billboard 200. Na konte majú tiež štyri EP nahrávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona