Thajský premiér varoval médiá, že môže dať novinárov popraviť

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 13:31 • 2 min
Thajský premiér varoval médiá, že môže dať novinárov popraviť

BANGKOK - Šéf thajskej chunty Prajut Čan-oča slovne napadol novinárov, pričom vyhlásil, že by jednoducho popravil tých, čo neinformujú pravdivo.

slovakia

left justify in out

Už vo februári Prajut médiám pohrozil, že má moc ich dať zavrieť. V stredu však zaujal ešte tvrdší postoj. "Pravdepodobne ich jednoducho popravíme," povedal šéf chunty bez náznaku úsmevu, keď sa ho novinári pýtali, ako by vláda pristupovala k tým, čo sa nedržia oficiálnej línie. "Nemusíte podporovať vládu, ale máte informovať pravdivo," podotkol bývalý šéf armády. Novinárom povedal, aby svojím písaním podporovali národné zmierenie v kráľovstve.

 

Armáda uskutočnila 22. mája v Thajsku prevrat a zvrhla legálne zvolenú vládu. Podľa vlastných údajov tak urobila s cieľom nastoliť v krajine po sedemmesačných nepokojoch poriadok. Štyri dni po prevrate thajský kráľ Pchúmipchón Adundét oficiálne vymenoval šéfa armády generála Prajuta Čana-oču za premiéra, konkrétne za predsedu Národnej rady pre mier a poriadok. Kríza, ktorá sa začala v novembri, si vyžiadala 28 obetí a stovky zranených. Thajsko sa zmieta v politickej nestabilite už viac ako sedem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies