Thajský premiér ušiel pred protivládnymi demonštrantami

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 09:31 • 2 min
Thajský premiér ušiel pred protivládnymi demonštrantami

BANGKOK - Thajskí protivládni demonštranti vnikli vo štvrtok do komplexu leteckej základne a donútili k úteku úradujúceho premiéra Nivatthamronga Boonsongphaisana, ktorý tam s volebnou komisiou rokoval o predčasných voľbách.

slovakia

left justify in out

V noci predtým prišli tri osoby o život a vyše 20 bolo zranených, keď na protestujúcich v Bangkoku zaútočili ozbrojení muži. "Prišli sme premiérovi povedať, že nemá zmysel, aby nám stál v ceste," povedal líder protivládnych protestov Chumpol Jumsai. Stretnutie premiéra s volebnou komisiou následne preložili.

 

Thajský ústavný súd minuký týždeň rozhodol, že expremiérka Jingluck Šinavatrová porušila ústavu a už viac preto nemôže zastávať svoju funkciu. Podľa súdu sa bývalá premiérka dopustila zneužitia svojich právomocí. Verdikt a vymenovanie Nivatthamronga z vládnej strany za dočasného premiéra ešte viac vystupňoval napätie v politicky hlboko rozdelenej krajine. Opozícia a demonštranti vládu obviňujú z rozsiahlej korupcie. Nové voľby sa majú konať 20. júla, pre nepokojnú situáciu ich však možno budú musieť odložiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies