Thajský kráľ schválil dočasnú ústavu vypracovanú vojenskou juntou

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 16:01 • 2 min
Thajský kráľ schválil dočasnú ústavu vypracovanú vojenskou juntou

BANGKOK - Thajský kráľ Pchúmipchón Adundét vyjadril dnes súhlas s novou dočasnou ústavou, ktorú mu predložili zástupcovia vládnucej vojenskej junty, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prajut Čan-o-Ča, hlavný veliteľ armády a vodca junty, ktorá v máji prevzala moc v krajine, sa stretol s panovníkom v kráľovskej rezidencii južne od Bangkoku. Monarcha počas schôdzky s generálom podporil dočasnú thajskú ústavu platnú jeden rok. 

 

Dokument počíta s vytvorením civilnej vlády a takzvanej reformnej rady, ktorá bude mať za úlohu vypracovať novú trvalú ústavu. Po prijatí novej ústavy by mali nasledovať nové voľby a návrat krajiny k demokratickému systému. 

 

Thajská kráľovská armáda sa chopila moci 22. mája po vyše pol roku masových protestov a politickej krízy. Vojenský prevrat v Thajsku vyvolal kritiku medzinárodného spoločenstva, ktoré vyzvalo na skoré obnovenie civilnej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies