Thajský kráľ Pchúmipchón Adundét (86) sa podrobil operácii žlčníka

NETKY.SK • 6 Október 2014, 09:54 • 2 min
Thajský kráľ Pchúmipchón Adundét (86) sa podrobil operácii žlčníka

BANGKOK - Thajský kráľ Pchúmipchón Adundét (86) sa zotavuje po operácii žlčníka, ktorej sa musel podrobiť náhle v nedeľu, informoval kráľovský palác.

slovakia

left justify in out

Operácia bola úspešná, kráľ sa zotavuje v nemocnici, jeho srdcový tep a telesná teplota sa vrátili k normálu, spresnil palác. Pred nemocnicou sa zhromaždili desiatky ľudí, aby sa modlili za kráľovo skoré uzdravenie, uviedla agentúra DPA. 

 

Panovníka previezli do nemocnice v piatok večer kvôli problémom s nízkym tlakom a s horúčkou. Krvné testy odhalili, že trpí bližšie nešpecifikovanou infekciou. Lekári prominentnému pacientovi ihneď vnútrožilovo aplikovali antibiotiká, ktoré dopomohli k stabilizácii krvného tlaku i k zníženiu horúčky.

 

Obavy ohľadne zdravotného stavu panovníka, ktorý sa v Thajsku teší mimoriadnej úcte a je zjednocujúcou postavou thajskej spoločnosti, prispeli k politickej nestabilite, ktorá postihla krajinu v posledných rokoch. 

 

Kráľa - trpiaceho početnými ochoreniami súvisiacimi s vysokým vekom - len 15. septembra tohto roku prepustili z nemocnice po vyše mesačnej hospitalizácii zapríčinenej zápalom žalúdka. V rokoch 2009-13 strávil v nemocnici nepretržite takmer štyri roky. 

 

Pchúmipchón Adundét (Ráma IX.) je v súčasnosti najdlhšie panujúcim monarchom na svete, keďže na thajský trón nastúpil už pred vyše 68 rokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona