Thajsko zakázalo komerčné náhradné materstvo, už nechce byť 'maternicou sveta'

NETKY.SK • 20 Február 2015, 09:20 • 2 min
Thajsko zakázalo komerčné náhradné materstvo, už nechce byť 'maternicou sveta'

BANGKOK - Thajský parlament schválil vo štvrtok zákon, ktorý kriminalizuje komerčné náhradné materstvo a po sérii minuloročných škandálov zakazuje cudzincom, aby si hľadali v Thajskom kráľovstve náhradné matky.

slovakia

left justify in out

Poslanec Wanlop Tangkananurak dnes tlačovej agentúre AP povedal, že cieľom zákona je zabrániť tomu, ako Thajsko bolo centrom komerčného náhradného materstva pre zahraničné páry - "maternicami sveta".

Thajskom vlani otriaslo niekoľko škandálov týkajúcich sa náhradného materstva.

 

V jednom prípade vynosila Thajčanka pre austrálsky pár dvojičky, rodičia si však odniesli iba zdravé dieťa, postihnutého novorodenca s Downovým syndrómom nechali chudobnej náhradnej matke. Druhý škandál sa týkal Japonca, ktorý sa za pomoci thajských náhradných matiek stal naraz otcom najmenej 16 bábätiek.

 

Na základe nového zákona hrozí komukoľvek, kto bude najímať ženy, aby za finančnú odplatu vynosili niekomu dieťa, až 10-ročný trest väzenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies