Thajsko vydalo do Česka muža podozrivého z vedomého šírenia HIV

NETKY.SK • 24 Január 2017, 14:21 • 2 min
Thajsko vydalo do Česka muža podozrivého z vedomého šírenia HIV

BANGKOK - Thajská polícia deportovala dnes do Českej republiky Zdeňka Pfeifera, ktorého minulý týždeň zatkla pre podozrenie z vedomého šírenia vírusu HIV a ktorému tamojší súd udelil tiež pokutu za prekročenie platnosti turistických víz vo výške 1000 bahtov (717 Kč).

slovakia

left justify in out

Čecha, ktorému povolenie na pobyt v Thajsku skončilo pred rokom a pol, zatkli minulý utorok na ostrove Pchúket na základe medzinárodného zatykača. Následne ho letecky prepravili do Bangkoku. Pfeifer je vo svojej vlasti obžalovaný z ťažkého ublíženia na zdraví a tiež z vedomého šírenia HIV a hrozí mu až 12-ročné väzenie, uviedol spravodajský server iDNES.cz.

 

"Polícia si pre neho prišla a dnes ho preváža do Česka," povedala hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Michaela Lagronová. Bližšie informácia o prípade médiám neposkytla ani hovorkyňa policajného prezídia Eva Kropáčová. "V tejto chvíli nemôžeme prípad komentovať," povedala.

 

Agentúra AP však zverejnila zábery, na ktorých vedie Pfeifera do lietadla v Bangkoku policajná eskorta. V thajskom hlavnom meste bol tento Čech už od piatka, imigračný úrad tam rozhodoval o jeho deportácii. Tamojšie médiá pritom už minulý týždeň informovali, že Pfeifera zrejme z krajiny vyhostia.

 

Thajské úrady začali po 49-ročnom Čechovi pátrať po upozornení Interpolu. Muž pochádzajúci z mesta Most sa podľa polície dozvedel o tom, že je HIV pozitívny v septembri 2013 a napriek tomu o tom nikoho zo svojich sexuálnych partnerov neinformoval. Najmenej piatim, naopak, tvrdil, že je zdravý a na nič sa nelieči. Polícia v priebehu vyšetrovania zároveň zistila, že mal styk s minimálne 23 mužmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona