Thajsko trápia nezvyčajne silné lejaky a záplavy, utopilo sa už najmenej 43 ľudí

NETKY.SK • 16 Január 2017, 08:23 • 2 min
Thajsko trápia nezvyčajne silné lejaky a záplavy, utopilo sa už najmenej 43 ľudí

BANGKOK - Najmenej 43 osôb už padlo za obeť prudkým záplavám, ktoré od začiatku tohto roka sužujú Thajsko. Silné dlhodobé lejaky spôsobili dosiaľ najhoršie povodne v tejto ázijskej krajine za uplynulých niekoľko desaťročí. Oznámil to dnes úrad pre prevenciu a zníženie následkov katastrof.

slovakia

left justify in out

Väčšina zo 43 obetí zomrela následkom utopenia. Extrémne počasie postihlo dosiaľ vyše 1,6 milióna obyvateľov na území 12 južných provincií Thajska.

 

Thajskí meteorológovia predpovedali od dnes do stredy ďalšiu vlnu prudkých lejakov. Vláda v nedeľu varovala obyvateľstvo, aby si vzali najnutnejšie osobné veci a odobrali sa do vyššie položených oblastí.

 

 

Hovorca vlády síce uviedol, že na juhu krajiny sa situácia už mierne zlepšila, mnohé oblasti však ostali zaplavené. Vláda podnikla preventívne opatrenia na odvádzanie dažďovej vody z miest, kde sa drží a neodteká a odľahčila preplnené vodné toky.

 

Thajský premiér Prajut Čan-o-Ča ešte minulý týždeň označil lejaky a povodne mimo obdobia dažďov na juhu krajiny za "najvážnejšie za 30 rokov".

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona