Thajsko tento rok navštívi o milión turistov menej

NETKY.SK • 12 November 2014, 14:04 • 2 min
Thajsko tento rok navštívi o milión turistov menej

BANGKOK - Thajsko očakáva, že tento rok krajinu navštívi celkovo asi 25 miliónov turistov, čo je o milión menej než v roku 2013.

slovakia

left justify in out

Informovala v stredu vláda. Dôvodom sú sčasti pouličné protesty, ktoré v máji vyústili do puču. Dve nevyriešené vraždy britských turistov na ostrove Koh Tao v septembri zahraničných návštevníkov rovnako odrádzajú. V Thajsku po puči z 22. mája stále platí výnimočný stav, minister turizmu Kobkarn Wattanavrangkul však uviedol, že počet hotelových rezervácií v decembri v porovnaní s minulým rokom stúpol o 6 percent.

 

Ekonomika krajiny sa stále zotavuje z úbytku turistov po mesiacoch násilných pouličných protestov, ktoré si vyžiadali takmer 30 obetí. Počet zahraničných turistov medzi januárom a septembrom poklesol v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 10,3 percent na 17,5 milióna návštevníkov. Thajský turizmus predstavuje takmer 10 percent hrubého domáceho produktu krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies