Thajsko plánuje postaviť jeden z najvyšších mrakodrapov na svete

NETKY.SK • 15 Október 2014, 18:12 • 2 min
Thajsko plánuje postaviť jeden z najvyšších mrakodrapov na svete

BANGKOK - Thajský developer oznámil plány na výstavbu mrakodrapu v metropole Bangkok, ktorý bude patriť k desiatim najvyšším budovám na svete, keď ho v roku 2019 dokončia.

slovakia

left justify in out

Mrakodrap so 125 poschodiami bude vysoký 615 metrov a bude sa v ňom nachádzať luxusný hotel, kancelárie a vyhliadková plošina s panoramatickým výhľadom na thajské hlavné mesto. Informovala o tom vo vyhlásení developerská spoločnosť Grand Canal Land Public Company, ktorú dnes citovala tlačová agentúra AP.
     

Podľa Rady pre výškové budovy a mestské prostredie, ktorá má na starosti databázu najvyšších mrakodrapov, bude "Super Tower" (Superveža) v Bangkoku deviatou najvyššou budovou na svete, ak ju postavia podľa plánu.
     

Zámerom developera je, aby sa mrakodrap stal v Bangkoku novým centrom s firmami, obchodmi a bytmi za 100 miliárd bahtov (3,1 miliardy dolárov).
     

Ambiciózny plán, ktorý oznámili v utorok, je podľa agentúry AP vyjadrením dôvery v thajskú ekonomiku. Tá totiž stratila veľa zo svojej dynamiky a snaží sa zo všetkých síl dosiahnuť rast aj napriek niekoľkoročným politickým zápasom v krajine.
     

Armáda 22. mája uchopila moc od zvolenej vlády - išlo už o 12. štátny prevrat v Thajsku od skončenia absolútnej monarchie v roku 1932. Platí tam stanné právo, ale podnikanie a každodenný život pokračujú ako zvyčajne.
     

Najvyššou budovou na svete je v súčasnosti Burdž Chalífa v Dubaji v Spojených arabských emirátoch (SAE), ktorá má 163 poschodí a výšku 828 metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona