Thajskí protivládni demonštranti prenikli do areálu veliteľstva armády

NETKY.SK • 29 November 2013, 08:38 • 2 min
Thajskí protivládni demonštranti prenikli do areálu veliteľstva armády

BANGKOK - Zhruba tisíc protivládnych demonštrantov sa dnes snažilo dostať do areálu hlavného veliteľstva thajskej kráľovskej armády v Bangkoku.

slovakia

left justify in out

Išlo o najnovšiu eskaláciu pri demonštráciách, ktorými chce opozícia zvrhnúť premiérku Jinglak Šinavatrovú. Tá vo štvrtok vyzvala na upokojenie situácie a národný dialóg, aby sa nepoškodzovala ekonomika krajiny.

Demonštranti skandovali, že chcú vedieť, na ktorej strane armáda stojí. Niektorí z protestujúcich ľudí preliezli cez bránu do areálu, uviedla tlačová agentúra Reuters. Stovky demonštrantov sa v Bangkoku zhromaždili aj pri sídle vládnej strany Za Thajsko (PTP).

Vo štvrtok demonštranti prerušili dodávku elektriny pre policajné riaditeľstvo a priľahlú policajnú nemocnicu, kde museli použiť generátor.

Opozícia požaduje, aby sa Šinavatrová vzdala moci po tom, ako vyšlo najavo, že vláda je kontrolovaná jej bratom, bývalým premiérom Thaksinom Šinavatrom, ktorého zvrhli počas vojenského prevratu v roku 2006. Šinavatra, ktorý žije v exile, je považovaný za lídra strany PTP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona