Thajskí poslanci nominovali generála Prajuta Čan-o-Ču za premiéra

NETKY.SK • 21 August 2014, 09:38 • 2 min
Thajskí poslanci nominovali generála Prajuta Čan-o-Ču za premiéra

BANGKOK - Thajskí zákonodarcovia, ktorých do funkcie dosadila vládnuca vojenská junta, dnes v Bangkoku jednomyseľne nominovali na post premiéra vojenského vládcu krajiny, 60-ročného generála Prajuta Čan-o-Ču. Napísala to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prajut Čan-o-Ča by mal v priebehu budúceho mesiaca opustiť ozbrojené sily. Cieľom jeho nominácie je podľa AP sčasti zrejme zabezpečenie stability v čase, keď sa armáda snaží zaviesť zásadné politické reformy.

 

Generálovo vymenovanie na premiérsky post bude v krajine predstavovať iba malú zmenu. Moc zostane v rukách vojenskej junty. Prajut Čan-o-Ča vládne fakticky ako premiér už od 22. mája.

 

Nového premiéra by mal do týždňa schváliť thajský kráľ Pchúmipchón Adundét. Očakáva sa, že to bude iba formalita, píše AP. Potom by mal Prajut vymenovať nový kabinet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies