Thajského narkobaróna odsúdili na doživotie, jeho syna na trest smrti

NETKY.SK • 13 December 2017, 16:13 • 2 min
Thajského narkobaróna odsúdili na doživotie, jeho syna na trest smrti

BANGKOK - Thajský súd v stredu odsúdil miestneho narkobaróna na doživotie a jeho syna na trest smrti za predaj 20 kilogramov kryštalického metamfetamínu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. Laotu Sénliho (77), narkobaróna pôsobiaceho v meste Čiang Mai na severe Thajska, spolu so štyrmi ďalšími podozrivými zatkli počas policajnej razie v októbri v roku 2016. Všetkých neskôr obvinili z predaja nelegálnych drog a nezákonného držania zbraní a nábojov.

 

Laota spolu s manželkou (67) dostali "len" doživotný trest namiesto trestu smrti, ktorý sa v Thajsku spravidla udeľuje za tento druh trestnej činnosti. Pár dostal miernejší trest výmenou za priznanie. Laotovho 41-ročného syna však odsúdili na trest smrti vzhľadom na to, že sa k svojej trestnej činnosti odmietol priznať. Lehota na podanie odvolania je 30 dní.

 

Narkobaróna dlhodobo podozrievali z toho, že je kľúčovým drogovým dílerom v oblasti zvanej Zlatý trojuholník, ktorá sa nachádza na hraniciach Thajska, Mjanmarska a Laosu. Oblasť je známa produkciou ópia a nekontrolovaným predajom drog.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona