Thajského kráľa prijali s horúčkou do nemocnice v Bangkoku

NETKY.SK • 4 Október 2014, 15:35 • 2 min
Thajského kráľa prijali s horúčkou do nemocnice v Bangkoku

BANGKOK - Thajského kráľa Pchúmipchóna Adundéta (86) prijali v noci nadnes s horúčkou do nemocnice v metropole Bangkok.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie kráľovského paláca.
      

Panovníka hospitalizovali v nemocnici Siriradž v piatok v neskorých večerných hodinách, keď pricestoval zo svojej prímorskej rezidencie, ležiacej asi 200 kilometrov juhozápadne od Bangkoku. 
      

Kráľovi po príchode do nemocnice namerali vysokú horúčku a zrýchlený pulz a krvné testy odhalili, že trpí bližšie nešpeficikovanou infekciou. 
      

Lekári prominentnému pacientovi ihneď aplikovali vnútrožilové antibiotiká, ktoré dopomohli k stabilizácii krvného tlaku i k zníženiu horúčky. Kráľ sa bude musieť v nemocnici podrobiť ďalším vyšetreniam, ktoré spresnia jeho diagnózu. 
      

Obavy ohľadne zdravotného stavu panovníka, ktorý sa v Thajsku teší mimoriadnej úcte, prispeli k politickej nestabilite, ktorá postihla krajinu v posledných rokoch. 
      

Kráľa - trpiaceho početnými ochoreniami súvisiacimi s vysokým vekom - len 15. septembra tohto roku prepustili z nemocnice po vyše mesačnej hospitalizácii zapríčinenej zápalom žalúdka. V rokoch 2009-2013 strávil v nemocnici nepretržite takmer štyri roky. 
      

Pchúmipchón Adundét je v súčasnosti najdlhšie panujúcim monarchom na svete, keďže na thajský trón nastúpil už pred vyše 68 rokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona