Thajského kráľa prepustili po štyroch rokoch z nemocnice

NETKY.SK • 1 August 2013, 13:31 • 2 min
Thajského kráľa prepustili po štyroch rokoch z nemocnice

BANGKOK - Thajský kráľ Pchúmipchón Adundét opustil dnes nemocnicu v Bangkoku, v ktorej bol hospitalizovaný nepretržite od roku 2009. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatpäťročný panovník odišiel z nemocnice s manželkou, kráľovnou Sirikit (80). Spoločne odcestovali autom do svojho obľúbeného paláca v meste Hua Hin na pobreží Thajského zálivu, vzdialeného asi 135 kilometrov juhozápadne od Bangkoku.  Po ceste ich nadšene pozdravovali tisíce Thajčanov, ktorí majú kráľovskú rodinu a monarchiu tradične vo veľkej úcte.

Pchúmipchón Adundét je v súčasnosti najdlhšie panujúcim monarchom na svete, keďže na thajský trón nastúpil už pred 67 rokmi. V ostatných rokoch trpel viacerými chorobami a od septembra 2009, keď ho hospitalizovali pre problémy s dýchaním, sa trvalo zdržiaval v rezidencii v areáli bangkockej nemocnice Siriraj. Kráľovnú hospitalizovali v tom istom ústave v júli 2012, keď jej diagnostikovali nepravidelný srdcový rytmus. 

Kráľovský pár v dôsledku zdravotných problémov  vystupoval na verejnosti len veľmi zriedka. Stiahnutie sa kráľa z verejného života a šarvátky na politickej scéne podľa pozorovateľov negatívne poznamenali obraz thajskej monarchie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies