Thajské úrady potrestali 50 policajtov v súvislosti s pašovaním ľudí

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 12:50 • 2 min
Thajské úrady potrestali 50 policajtov v súvislosti s pašovaním ľudí

BANGKOK - V Thajsku potrestali preložením vyše 50 policajtov pre podozrenie z napomáhania pašerákom ľudí.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informoval šéf thajskej polície, generál Somjot Pómpanmunk, podľa ktorého ide o súčasť novej vládnej kampane na boj proti pašovaniu ľudí. Thajská vláda začala konať potom, čo v tábore v džungli na juhu Thajska pri hraniciach s Malajziou exhumovali z hromadných hrobov 32 tiel najmä moslimských Rohingyov, ktorí sú perzekvovaní v susednej Barme a Bangladéši. Vyšetrovanie prípadu nariadil premiér Prajut Čan-oča, ktorí dal úradom desať dní na nájdenie a zlikvidovanie ďalších táborov zriadených pašerákmi ľudí. Tento obchod v Thajsku narastá, keďže do pašovania ľudí ako aj do ich zotročovania sú zapojení aj skorumpovaní thajskí predstavitelia vrátane polície. Úrady už v súvislosti s pašovaním zatkli v minulých dňoch štyri a osoby a vydali zatykače na ďalších 14.
Z hrobov v opustenom tábore v džungli v pohorí Padang Besat našli 32 tiel, ktoré neniesli žiadne známky násilia. Utečenci, pravdepodobne Rohingyovia zomreli na choroby a podvýživu. Rohingyovia sú sunnitskí moslimovia, ktorí nie sú vítaní ani v Barme, ani v Bangladéši a OSN ich zaradila medzi najprenasledovanejšie menšiny planéty. Tisíce nelegálnych utečencov z Ázie vrátane Rohingyov prepašujú obchodníci s ľuďmi do Thajska a následne loďami do ďalších krajín. Často ich však držia v táboroch v zlých podmienkach a požadujú vysoké peňažné čiastky za ich odchod do zahraničia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies