Thajské orgány po bombovom útoku vo svätyni stabilizovali situáciu, pokročili i vo vyšetrovaní

NETKY.SK • 22 August 2015, 12:31 • 2 min
Thajské orgány po bombovom útoku vo svätyni stabilizovali situáciu, pokročili i vo vyšetrovaní

BANGKOK - Thajské úrady dnes oznámili, že pri vyšetrovaní pondelkového bombového útoku v hinduistickom chráme v centre Bangkoku dosiahli určitý pokrok a že situácia v hlavnom meste sa už stabilizovala.

slovakia

left justify in out

Obyvateľov však vyzvali, aby napriek tomu dávali pozor na podozrivé balíky a zároveň nerozširovali fámy na sociálnych sieťach, píše agentúra AP. Hovorca vládnucej thajskej junty plukovník Vinthai Suvarí tiež uviedol, že pomocou kamerového systému je možné vypátrať trasu, po ktorej sa v pondelok hlavný podozrivý dostal na miesto útoku, k svätyni Erawan, a následne sa z neho vzdialil. Výbuch v chráme zabil 20 ľudí.

 

Medzitým sa objavil nový záznam z bezpečnostnej kamery, ktorý môže súvisieť s druhým výbuchom, ku ktorému došlo v utorok v bangkockej rieke Čao-Praja. Z videa, na ktorom vidno muža hádžuceho z mosta do vody balík, polícia ešte závery nevyvodila, avšak po tejto podozrivej osobe pátra. Explózia vo svätyni v centre Bangkoku nebola podľa všetkého dielom medzinárodnej siete teroristov. K tomuto názoru dospeli vyšetrovatelia po konzultáciách s Interpolom i so zahraničnými tajnými službami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies