Thajské ministerstvo zablokovalo Facebook, chce zabrániť protestom

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 13:03 • 2 min
Thajské ministerstvo zablokovalo Facebook, chce zabrániť protestom

BANGKOK - Thajské ministerstvo pre technológie dnes zablokovalo prístup na sociálnu sieť Facebook a plánuje rokovať aj s ďalšími sociálnymi sieťami; chce tak zastaviť protesty proti vojenskej vláde. Napísala to agentúra Reuters s odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa krajiny.

slovakia

left justify in out

"Dočasne sme zablokovali Facebook a zajtra zvoláme stretnutie s ďalšími sociálnymi médiami, ako je Twitter a Instagram, aby sme ich požiadali o spoluprácu," povedal Surachai Srisaracam, stály tajomník ministerstva pre informačné a komunikačné technológie pre Reuters.
     

"Práve teraz prebieha kampaň, ktorá žiada ľudí, aby organizovali protesty proti armáde, takže musíme sociálne médiá požiadať o spoluprácu," povedal tajomník a dodal, že sociálne siete by mali pomôcť zastaviť šírenie kritických správ o prevrate.
     

Tlač, rozhlas a televízie už boli poučené, aby sa zdržali kritického spravodajstva o prevzatí vlády ozbrojenými silami. V Thajsku vyhlásila armáda 20. mája výnimočný stav a následne sa 22. mája - po takmer siedmich mesiacoch politických nepokojov v štáte - chopila moci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies