Thajské aerolínie prijímajú transsexuálov za letušky a stevardov

NETKY.SK • 25 Január 2011, 14:03 • 2 min
Thajské aerolínie prijímajú transsexuálov za letušky a stevardov

Thajské aerolínie prijímajú transsexuálov za letušky a stevardov

slovakia

left justify in out

img

Nová thajská letecká spoločnosť PC Air začala prijímať za letušky a stevardov aj transsexuálov v úsilí ponúknuť rovnosť príležitostí tomuto "tretiemu pohlaviu". Počas pondelkového prvého náboru prijala firma za členov letovej obsluhy 17 žien, desať mužov a "troch transsexuálov".
      "Naša prvá kvóta bola stanovená na troch transsexuálov, ale v budúcnosti zvážime prijatie ďalších v závislosti od ich kvalifikácie," uviedla podľa agentúry DPA hovorkyňa PC Air.
      Transsexuáli budú nosiť špeciálnu zlatú menovku "tretie pohlavie", aby pasažieri a imigračné úrady vedeli, s kým majú do činenia, dodala hovorkyňa.
      Medzi úspešnými kandidátmi na post letušky alebo stevarda bola aj Thanyarat Jiraphatpakornová, nositeľka titulu Miss Tiffany 2007 zo súťaže krásy transsexuálov.
      "Najprv som si myslela, že len príjmu žiadosti a nezoberú nás, ako sa to predtým stalo na iných miestach," povedala Thanyarat novinám The Nation.
      Aerolínie plánujú začať s letmi od 1. marca.
      Thajsko má neobyčajne početnú a hlasnú transsexuálnu komunitu, ktorá sa často sťažuje na diskrimináciu na pracoviskách a presadzuje zriadenie kúpeľní pre "tretie pohlavie" na univerzitách a vyradenie transsexuálov z vojenskej služby.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies