Thajská vláda zrušila výnimočný stav

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 10:50 • 2 min
Thajská vláda zrušila výnimočný stav

BANGKOK - Thajská vláda zrušila výnimočný stav v hlavnom meste Bangkok a jeho okolí po tom, ako sa násilnosti v spojitosti s politickou krízou zmiernili.

slovakia

left justify in out

Vládny bezpečnostný predstaviteľ Tharit Phengdit povedal, že kabinet zrušil núdzový dekrét po tom, ako bezpečnostné agentúry informovali o poklese úrovne násilia. Výnimočný stav vyhlásili v oblasti Bangkoku v januári. Demonštranti sa vyhrážali zastavením chodu mesta blokovaním kľúčových križovatiek a vládnych úradov.


Pri politickom konflikte, ktorý vypukol v novembri minulého roku, prišlo o život 23 ľudí a viac ako 700 ľudí utrpelo zranenia, doplnila agentúra AP.


Vláda minulú stredu oznámila, že výnimočný stav nahradí menej prísnymi bezpečnostnými opatreniami.

Núdzový dekrét rozšíril právomoci bezpečnostných síl o možnosť vydávať nariadenia a prehľadávať, zatýkať a zadržiavať ľudí len s obmedzeným justičným a parlamentným dohľadom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona