Thajská princezná sa zriekla kráľovského titulu

NETKY.SK • 13 December 2014, 07:27 • 2 min
Thajská princezná sa zriekla kráľovského titulu

BANGKOK - Thajská princezná Srirasmi, bývalá manželka korunného princa Vadžiralongkorna, ktorá sa v budúcnosti mala stať kráľovnou, sa zriekla svojho kráľovského titulu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia, ktoré kráľovský palác uverejnil v piatok neskoro večer vo vládnom vestníku, požiadala Srirasmi o povolenie zriecť sa kráľovského štatútu. Vládnuci panovník, 87-ročný kráľ Pchúmipchón Adundét, jej žiadosti vyhovel. 
      

Vo vyhlásení kráľovského paláca nie sú uvedené dôvody, prečo sa princezná pre takýto krok rozhodla, ale urobila tak dva týždne po tom, ako Srirasmin manžel a následník trónu Vadžiralongkorn požiadal vládu, aby odobrala kráľovské mená tým členom jej rodiny, ktorých polícia zadržala v súvislosti s vyšetrovaním korupčnej kauzy. 
      

Srirasmi bola za Vadžiralongkorna vydatá v rokoch 2001-2014 a majú spolu jedno dieťa - deväťročného syna Dipangkorna, ktorý je následníkom trónu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona