Thajská polícia zatkla cudzinca podozrivého z útoku na svätyňu v Bangkoku

NETKY.SK • 29 August 2015, 11:50 • 2 min
Thajská polícia zatkla cudzinca podozrivého z útoku na svätyňu v Bangkoku

BANGKOK - Thajská polícia oznámila, že dnes zatkla muža podozrivého z krvavého bombového útoku na hinduistickú svätyňu v Bangkoku zo 17. augusta. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa policajného hovorcu výzor zadržaného muža zodpovedá opisu hlavného podozrivého v prípade útoku. Toho zachytili bezpečnostné kamery, ako na mieste výbuchu necháva ruksak.

 

"Vyzerá ako ten, ktorého hľadáme," uviedol policajný hovorca. Hovorca thajskej polície nezverejnil totožnosť zadržaného a uviedol len to, že ide o cudzinca. Odmietol sa pritom vyjadriť k správam niektorých thajských médií, podľa ktorých ide o 28-ročného Turka.

 

Vyšetrovatelia v súvislosti so zadržaním podozrivého prehľadali ním využívaný byt vo štvrti Nong-Jok severnej časti Bangkoku. Našli v ňom veľké množstvo materiálu, potenciálne použiteľného na výrobu bômb.

 

Výbuch vo svätyni Erawan v centre Bangkoku zabil 20 ľudí, prevažne návštevníkov z Malajzie a Číny, a ďalších 125 zranil. K zodpovednosti za najhorší bombový útok v dejinách Thajska sa doteraz nikto neprihlásil a neboj jasný ani motív útoku.

 

Thajská vláda vyjadrila presvedčenie, že osnovatelia výbuchu chceli vážne poškodiť thajskú ekonomiku a turistický ruch. V súvislosti s prípadom sa objavili špekulácie o tom, že by útok mohol súvisieť s júlovým vyhostením viac ako stovky v Thajsku sa ilegálne zdržiavajúcich Ujgurov. Ide o príslušníkov turkickej moslimskej menšiny žijúcej prevažne v Číne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies