Thajská polícia zatkla 3 ľudí, podozrivých z pašovania Rohingyov

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 12:22 • 2 min
Thajská polícia zatkla 3 ľudí, podozrivých z pašovania Rohingyov

HAT YAI - Thajská polícia zadržala v pondelok troch vysokopostavených úradníkov podozrivých z prepojenia na pašovanie, zadržiavanie a požadovanie výkupného od moslimských Rohingyov v tábore v džungli na juhu krajiny pri hraniciach s Malajziou, kde sa koncom minulého týždňa našlo v masovom hrobe 26 tiel.

slovakia

left justify in out

Veliteľ thajskej polície Somjot Pómpanmunk v pondelok uviedol, že podozriví, medzi ktorými je člen obecnej rady a dvaja námestníci starostu dediny, sú pravdepodobne členmi "nadnárodnej zločineckej organizácie" spolupracujúcej s partnermi z Thajska, Barmy a Malajzie, ktorá v regióne pôsobí už tri či štyri roky.


Desiatky policajtov a dobrovoľníkov v piatok prehľadali tábor, o ktorom sa polícia dozvedela pri výsluchu podozrivého, pričom v piatok našli päť tiel a v sobotu zvyšných 21. Na mieste našli aj troch tínedžerov vo veku 14 až 17 rokov. V tábore pre asi 200 ľudí sa nachádzalo 40 chatrčí a vyše 20 priestorov upravených na spanie. Podľa muža, ktorý prežil, z tábora odviedli asi 100 Rohingyov len pár dní predtým, ako prišla polícia. Thajská vláda následne prisľúbila tvrdší boj proti obchodovaniu s ľuďmi ako aj potrestanie zodpovedných.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies