Thajská polícia zadržala 220 imigrantov z Turecka, obete obchodovania s ľuďmi

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 16:33 • 2 min
Thajská polícia zadržala 220 imigrantov z Turecka, obete obchodovania s ľuďmi

BANGKOK - Polícia v Thajsku zadržala 220 imigrantov - predpokladaných obetí skupiny obchodníkov s ľuďmi - ukrývajúcich sa v odľahlom tábore na juhu krajiny.

slovakia

left justify in out

Ide pravdepodobne o občanov Turecka, informovala agentúra AP.
      

Imigračná polícia uskutočnila raziu v provincii Songchla na základe tipu obyvateľov obce, pri ktorej sa v horskej časti džungle na okraji kaučukovníkovej plantáže nachádzal uvedený tábor. V ňom bolo 78 mužov, 60 žien a 82 detí.
      

Skupina zadržaných osôb sa predstavila ako tureckí moslimovia, nemali však pri sebe žiadne doklady. Polícia sa prostredníctvom tlmočníka z turečtiny pokúsi zistiť, ako sa do Thajska dostali.
      

Polícia podľa AP vyjadrila predpoklad, že obchodníci s ľuďmi plánovali skupinu previesť do tretej krajiny.
      

V ostatných rokoch sa v južnej thajskej provincii Songchla objavovali utečenci najmä z Mjanmarska, a to prevažne príslušníci z etnickej skupiny Rohingyov. Vyše 800 Rohingyov zadržali vlani v januári pri ich úteku pred sektárskym násilím na západe Mjanmarska, ktoré si vyžiadalo stovky obetí. Medzinárodné organizácie odhadujú, že pred týmto konfliktom utieklo až okolo 100.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies