Thajská polícia vypátrala páchateľov brutálnej vraždy mladých Britov

NETKY.SK • 3 Október 2014, 06:57 • 2 min
Thajská polícia vypátrala páchateľov brutálnej vraždy mladých Britov

BANGKOK - Dvaja robotníci z Mjanmarska sa priznali k zavraždeniu dvojice britských turistov, ktorých dobité telá našli minulý mesiac na pláži v južnom Thajsku. Polícia dnes oznámila, že DNA podozrivých sa zhodujú so vzorkami DNA, odobratými jednej z obetí - Hannah Witheridgeovej.

slovakia

left justify in out

Informácie prišli po niekoľkých týždňoch nátlaku na thajskú políciu, aby prípad vyšetrila, pretože mohol spôsobiť škody turistickému priemyslu krajiny. Tá sa len s problémami snaží zotaviť po tom, čo armáda v máji uskutočnila štátny prevrat a zaviedla stanné právo.
      

Polícia uviedla, že zadržala troch mjanmarských robotníkov, ktorých následne vypočula. Dvaja z nich sa priznali k zavraždeniu Hannah Witheridgeovej (23) a Davida Millera (24). Ďalší robotník poprel účasť na útoku, ktorý sa stal na ostrove Koh Tao, známom tichými plážami a obľúbenými miestami na potápanie.
      

"Oboch mužov vypočúvame. Ich výpovede sa zhodujú a navyše sa priznali, že turistov zabili," povedal tlačovej agentúre AP do telefónu jeden z vyšších policajných dôstojníkov v hodnosti generálmajora. Polícia zatiaľ odmieta poskytnúť podrobnosti o totožnosti migrantov, ale v Thajsku pracuje 2,5 milióna ľudí z Mjanmarska. Väčšinou sú zamestnaní ako pomocné sily v domácnosti či ako nekvalifikovaní robotníci v stavenom priemysle, rybolove a odevnom sektore.
      

Obaja zadržaní muži sa nachádzajú vo väzbe. "Spolu s ďalšími dôkazmi a výpoveďami svedkov sme po dôkladnom vyšetrovaní dospeli k presvedčeniu, že títo dvaja migranti sú vrahmi," uviedol ďalší predstaviteľ, komisár regionálnej polície. Telá britských turistov našli 15. septembra v skalnatom výklenku pri pobreží neďaleko hotela, kde boli obaja ubytovaní. Pitva dokázala, že Witheridgeová zomrela na poranenia hlavy, Miller dostal tvrdé údery do hlavy a utopili ho do vlnách. Stále nie je známe, čo bolo motívom vrážd. Pri pátraní po stopách odobrala thajská polícia na malebnom ostrove v Thajskom zálive Koh Tao vzorky DNA vyše stovke mužov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies