Thajská polícia vylúčila dvoch podozrivých z okruhu možných páchateľov

NETKY.SK • 20 August 2015, 18:46 • 2 min
Thajská polícia vylúčila dvoch podozrivých z okruhu možných páchateľov

BANGKOK - Thajskej polícii sa dnes prihlásil jeden z podozrivých z vykonania pondelňajšieho výbuchu v Bangkoku

slovakia

left justify in out

Thajčan dôveryhodne preukázal, že pracuje ako turistický sprievodca, takže ho následne prepustili na slobodu, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu polície.

 

Ďalšieho podozrivého už neevidujú v zozname hľadaných osôb, pretože vyšlo najavo, že ním bol čínsky turista, ktorý už Thajsko opustil.

 

Oboch mužov zaznamenali bezpečnostné kamery krátko pred explóziou v thajskej metropole v blízkosti hlavného podozrivého. O oboch sa v prvých správach hovorilo ako o osobách správajúcich sa podozrivo.

 

Pátranie po hlavnom podozrivom, teda mužovi, ktorý krátko pred výbuchom zanechal na mieste činu ruksak, sa naďalej pátra, no zatiaľ neúspešne, a to nielen v Thajsku. Policajný hovorca pripustil, že môže byť za hranicami krajiny.

 

Bezpečnostným zložkám sa však medzičasom prihlásil miestny vodič trojkolky tuk-tuk, ktorý hľadaného muža s ruksakom priviezol na miesto činu. Zatiaľ však nie je známe, aké informácie poskytol polícii. Vodič mopedu, ktorý ho odvážal z miesta činu, novinárom povedal, že hľadaný muž komunikoval cez mobilný telefón v cudzom jazyku.

 

Pri útoku v jednej z frekventovaných štvrtí Bangkoku, ku ktorému sa doteraz nikto neprihlásil, zahynulo najmenej 20 ľudí a vyše 120 utrpelo zranenia.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že za útokom, ktorého realizácia si vyžiadala najmenej mesiac príprav, stálo najmenej desať osôb. Zatiaľ však nemajú indície, že by páchatelia mali kontakty na medzinárodné teroristické skupiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona