Thajská polícia rozohnala dav ľudí, ktorý chcel napadnúť muža, čo urazil kráľa

NETKY.SK • 15 Október 2016, 14:25 • 2 min
Thajská polícia rozohnala dav ľudí, ktorý chcel napadnúť muža, čo urazil kráľa

BANGKOK - Policajti a vojaci rozohnali na thajskom výletnom ostrove Pchúket dav niekoľkých stoviek ľudí, ktorí chceli napadnúť muža za to, že urazil len pred niekoľkými dňami zosnulého kráľa.

slovakia

left justify in out

Píše o tom agentúra AP.

 

Na videozázname z piatkového večera vidno húf ľudí stojacich pri obchode so sójovým mliekom. Mávajú plagátmi, na ktorých majú napísané slová hanby, ako napríklad "byvol" - čo je miestny slangový výraz pre hlúposť -, a kričia na muža, aby vyšiel von.

 

Kráľ Pchúmipchón Adundét zomrel vo štvrtok po 70 rokoch na tróne a smúti za ním celý národ. Bol milovaným panovníkom, ktorý počas celej svojej vlády pôsobil ako zjednocujúca sila pri častých turbulenciách v thajskej politike.

 

Thajsko má ohľadne urážky kráľovského majestátu a kráľovskej rodiny drakonické zákony, prísne trestajúce väzením fyzické činy i písomné vyjadrenia.

 

Jeden človek z rozzúreného davu kričal napríklad: "Ak nemáš rád kráľa, koho v tejto krajine už len môžeš mať rád?"

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies