Thajská polícia objavila 32 obetí prevádzačov ľudí

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 14:29 • 2 min
Thajská polícia objavila 32 obetí prevádzačov ľudí

BANGKOK - Thajská polícia objavila telá 32 osôb, pravdepodobne zo skupiny etnických moslimov - Rohingov z Mjanmarska, v izolovanom tábore v horskej oblasti na juhu Thajska.

slovakia

left justify in out

 Spolu s nimi tam našli aj muža, ktorý bol v kritickom zdravotnom stave. Napísala to dnes agentúra AP s odvolaním sa na tamojšiu políciu.      
     

Niekoľko tiel obetí bolo pochovaných, ďalšie ležali zakryté oblečením či plachtami v úkryte v horách provincie Songkhla v južnom Thajsku.
     

Polícia sa domnieva, že obete sú príslušníkmi etnickej menšiny Rohingov, ktorej členovia sú častým terčom prevádzačov ľudí. Rohingov pred prevozom do susednej Malajzie často dočasne umiestňujú do provizórnych táborov.
     

Príčina ich úmrtia nie je podľa polície bezprostredne známa.
     

Mjanmarská vláda odhaduje, že v Jakchainskom štáte na západe krajiny žije v zúfalých podmienkach asi 1,3 milióna príslušníkov moslimskej menšiny Rohingov, ktorým štát odoprel občianstvo a takmer všetky práva. Mjanmarské úrady ich nepovažujú za občanov, ale za Bengálcov, ilegálnych imigrantov zo susedného Bangladéša, hoci mnohí žijú v Mjanmarsku už niekoľko generácií. Podľa OSN sú jednou z najväčších menšín na svete bez štátnej príslušnosti, pretože občianstvo im odopiera aj Bangladéš.
     

Kvôli náboženskému násiliu v Mjanmarsku vyše 140.000 osôb, väčšinou moslimských Rohingov, bolo nútených ujsť zo svojich domovov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies