Thajská ekonomika je ohrozená, pre bombové útoky môže prísť o státisíce turistov

NETKY.SK • 15 August 2016, 13:20 • 2 min
Thajská ekonomika je ohrozená, pre bombové útoky môže prísť o státisíce turistov

BANGKOK - Thajsko môže tento rok prísť o približne 200.000 zahraničných turistov a o príjmy z cestovného ruchu vo výške 293 miliónov USD (262,59 milióna eur) po sérii bombových útokov v turistických rezortoch. Upozornil na to dnes thajský úrad pre turizmus. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najnovšia vlna útokov na miestach ako je prímorské letovisko Hua Hin či ostrov Phuket, predstavuje vážne riziko pre turistický priemysel, ktorý musel zvládnuť vyše 10 rokov trvajúce obdobie neistoty aj nepokoje v predchádzajúcich rokoch.

 

Predstavitelia úradu pre turizmus sa obávajú, že bombové útoky, ku ktorým došlo minulý týždeň, môžu spôsobiť úbytok zahraničných návštevníkov a dlhodobé straty príjmov z cestovného ruchu.

 

Úrad odhaduje, že do konca tohto roka môže pobyt v Thajsku zrušiť od 100.000 do 200.000 turistov. To predstavuje výpadok príjmov v rozmedzí od 5,08 miliardy bahtov (130,88 milióna eur) do 10,16 miliardy THB.

 

Turistický priemysel sa pritom podieľa až 10 % na výkone thajskej ekonomiky a doteraz bol jediným "svetlým bodom" hospodárstva, ktoré sa stále nespamätalo z krvavého vojenského prevratu pred dvoma rokmi.

 

Thajsko pritom očakávalo tento rok príchod rekordných 32 miliónov zahraničných turistov a tržby vo výške 2,41 bilióna THB. K najnovšej sérii útokov sa zatiaľ nikto neprihlásil. Veľvyslanectvá v Thajsku varovali svojich občanov, aby boli ostražití počas dovolenky v tejto ázijskej krajine a niektoré dokonca varovali pred ďalšími útokmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies