Thajská družica objavila v Indickom oceáne približne 300 predmetov

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 11:13 • 2 min
Thajská družica objavila v Indickom oceáne približne 300 predmetov

BANGKOK - Približne 300 predmetov plávajúcich na hladine v južnej časti Indického oceánu zachytila v rámci pátrania po stratenom malajzijskom civilnom lietadle thajská družica. Zatiaľ však nie je známe, či pochádzajú z boeingu, ktorý sa stratil 8. marca počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu, informoval dnes riaditeľ thajskej vesmírnej agentúry (GISDA) Anond Snidvongs.

slovakia

left justify in out

Predmety majú podľa neho veľkosť od dvoch do 15 metrov a sú rozptýlené v oblasti ležiacej asi 2700 kilometrov juhozápadne od austrálskeho mesta Perth.
      

Snímky zhotovila družica Thaichote v pondelok. Ich spracovanie trvalo dva dni, následne boli v stredu odovzdané malajzijským orgánom, povedal Snidvongs. Doplnil, že satelit zaznamenal objekty asi 200 kilometrov od oblasti, v ktorej francúzska družica v nedeľu zachytila ďalších 122 predmetov. 
      

Thajsko čelí kritike za to, že až viac ako týždeň po zmiznutí lietadla oznámilo, že radar vojenského letectva zaznamenal "neznáme lietadlo" len niekoľko minút po tom, čo let MH370 poslednýkrát potvrdil svoju polohu. Letectvo argumentovalo, že túto udalosť neohlásilo, pretože spomínané lietadlo nebolo považované za hrozbu. 
      

Predpokladá sa, že stroj spoločnosti Malaysia Airlines sa zrútil do Indického oceánu po tom, čo sa s neznámych príčin odklonil zo svojej plánovanej trasy a zrejme niekoľko hodín letel v opačnom smere. 
      

Boeing 777-200ER zmizol z obrazoviek civilných radarov necelú hodinu po štarte z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Na palube sa nachádzalo 239 ľudí, z nich dve tretiny tvorili čínski cestujúci.
      

V dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok bolo dnes zrušené letecké pátranie na pravdepodobnom mieste zrútenia nezvestného lietadla v južnej časti Indického oceánu, teda približne 2500 kilometrov juhozápadne od Perthu. V pátraní po prípadných troskách však pokračujú lode operujúce v uvedenej oblasti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies