Thajská Chunta vymenovala členov dočasného parlamentu

NETKY.SK • 1 August 2014, 08:15 • 2 min
Thajská Chunta vymenovala členov dočasného parlamentu

BANGKOK - Thajská vojenská vláda vo štvrtok oznámila, že kráľ Pchúmipchón Adundét odsúhlasil zloženie dočasného zákonodarného zboru, do ktorého vymenovala prevažne príslušníkov armády.

slovakia

left justify in out

Chunta používajúca názov Národná rada pre mier a poriadok tak plní ďalší zo sľubov týkajúcich sa postupného návratu krajiny k civilnému režimu. Niečo vyše polovice z 200 členov nového parlamentu má vojenskú hodnosť a 11 sú policajti. Prvé zasadnutie je naplánované na 7. augusta, na čo by mali zákonodarcovia navrhnúť dočasného premiéra. Očakáva sa, že ním bude vodca májového prevratu a šéf terajšej chunty Prajut Čan-oča. Dočasné zhromaždenie bude pôsobiť do najbližších volieb ohlásených na koniec roka 2015.

 

Thajské ozbrojené sily 22. mája uskutočnili v krajine puč, čo zdôvodnili potrebou nastoliť poriadok po niekoľko mesiacov trvajúcej politickej kríze sprevádzanej krvavými nepokojmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona