Thai Union kúpi najväčšieho nemeckého producenta rybích konzerv Rügen Fisch

NETKY.SK • 21 December 2015, 12:17 • 2 min
Thai Union kúpi najväčšieho nemeckého producenta rybích konzerv Rügen Fisch

BANGKOK - Thajská spoločnosť Thai Union Group, najväčší producent tuniakových konzerv na svete, prevezme väčšinový podiel v nemeckej firme Rügen Fisch, najväčšom producentovi konzervovaných rýb v krajine. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Nemecko je jedným z najväčších trhov v oblasti morských produktov," povedal výkonný riaditeľ Thai Union Thiraphong Chansiri. "Prostredníctvom tohto partnerstva sa thajská spoločnosť stane lídrom na nemeckom trhu a posilní si aj svoju pozíciu na európskom trhu s morskými produktmi," dodal. Kontrakt s Rügen Fisch by sa mal dokončiť do konca januára budúceho roka, podlieha však ešte schváleniu zo strany nemeckých inšpekčných a regulačných úradov.

 

Rügen Fisch zamestnáva okolo 850 ľudí a jej tržby dosahujú cez 140 miliónov eur. K akvizícii dochádza krátko po tom, ako thajská firma neuspela tento mesiac so svojou ponukou na americkú spoločnosť Bumblebee Foods, najväčšieho producenta tuniakových konzerv v USA. Kontrakt zablokovali práve regulačné úrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona