Textár Michal Horáček zvažuje svoju kandidatúru na českého prezidenta

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 16:12 • 2 min
Textár Michal Horáček zvažuje svoju kandidatúru na českého prezidenta

PRAHA - Textár a producent Michal Horáček pripustil, že by mohol kandidovať na post českého prezidenta. Povedal to v rozhovore pre stanicu DVTV, informoval dnes spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Na priamu otázku, či bude kandidovať na prezidenta, odpovedal Horáček stručne: "Je to možné. Začínam pomaly pripúšťať, že o tom budem veľmi vážne rozmýšľať". Funkcia prezidenta má byť podľa Horáčka predovšetkým službou podľa ústavy. Všetci traja doterajší českí prezidenti však podľa neho mali nepatričné mocenské ambície.


"Podľa môjho názoru pán prezident Zeman už budúcim prezidentom nebude," konštatoval Horáček. Proti Zemanovi pri obhajobe mandátu podľa neho hrá celý rad okolností, ktoré nemusia byť na prvý pohľad zrejmé.


Michal Horáček vstúpil do povedomia širšej verejnosti najmä vďaka svojej spolupráci so skladateľom Petrom Hapkom, s ktorým vytvoril celý rad populárnych piesní. V roku 1989 bol spoluzakladateľom občianskej iniciatívy MOST, ktorá sprostredkovala dialóg medzi disentom a komunistickými politikmi. Horáček je tiež zakladateľom stávkovej kancelárie Fortuna.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies