Texasu dochádza látka na smrtiace injekcie používané pri popravách

NETKY.SK • 2 August 2013, 06:54 • 2 min
Texasu dochádza látka na smrtiace injekcie používané pri popravách

HUNTSVILLE - Najaktívnejšiemu štátu vo vykonávaní trestu smrti v USA dochádza látka na smrtiace injekcie. Uviedla to dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Texaské ministerstvo trestnej spravodlivosti oznámilo, že zvyšné zásoby pentobarbitalu sa mu minú v septembri. Hovorca ministerstva Jason Clark informoval, že predstavitelia zisťujú všetky možnosti vyriešenia problému, avšak ešte nenašli alternatívu.

Texas popravil smrtiacou injekciou tento rok zatiaľ 11 väzňov odsúdených na trest smrti, naposledy v stredu. Dve popravy sú naplánované na september a najmenej päť ďalších majú vykonať v nasledujúcich mesiacoch. Nie je zatiaľ jasné, či septembrové popravy odložia.

Ostatné štáty, ktoré vykonávajú popravy, riešia podobné problémy, pretože výrobcovia takýchto smrtiacich látok sa stavajú proti používaniu svojich produktov pri trestoch smrti.

Texas popravil 503 väzňov od roku 1976, keď Najvyšší súd USA umožnil obnovenie popráv. Na druhom mieste s počtom 110 vykonaných popráv je štát Virgínia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies