Texaský majiteľ továrne na hnojivá čelí niekoľkým žalobám

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 16:49 • 2 min
Texaský majiteľ továrne na hnojivá čelí niekoľkým žalobám

WEST - Majiteľ továrne na hnojivá v texaskom meste West, kde došlo minulý týždeň k výbuchu, pri ktorom zahynulo 14 ľudí, čelí žalobám niekoľkých poisťovní a jednej miestnej ženy. Dnes o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Adair Grain, ktorá inkriminovanú továreň prevádzkuje, obvinili zo zanedbania bezpečnostných opatrení. Firma vytvorila neúnosne nebezpečné podmienky, ktoré viedli k požiaru a následnému výbuchu, uvádza sa v žalobe, ktorú v piatok podali poisťovne v mene niekoľkých osôb, dvoch kostolov a niekoľkých podnikov. Čo bolo príčinou požiaru a výbuchu, ku ktorému došlo 17. apríla, vyšetrovatelia zatiaľ neoznámili.

Ďalšiu žalobu podala miestna obyvateľka Andrea Jonesová Gutierrezová, ktorá so svojím dieťaťom žila v bytovom komplexe neďaleko továrne. Pri výbuchu prišla o byt a všetok svoj majetok, navyše utrpela fyzickú i psychickú ujmu. Podľa žaloby žena požaduje ako odškodné finančnú čiastku vo výške pol milióna až milión dolárov.

Hovorca spoločnosti a jej majiteľa Donalda Adaira sa k žalobám odmietol vyjadriť, pričom uviedol, že firma sa momentálne "sústreďuje na zhromažďovanie faktov a hľadanie pomoci úradov pri vyšetrovaní".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies