Texas priznal pochybenia v súvislosti s prípadmi eboly

NETKY.SK • 16 Október 2014, 20:09 • 2 min
Texas priznal pochybenia v súvislosti s prípadmi eboly

WASHINGTON - Úrady v americkom štáte Texas, kde sa ebolou nakazili už dvaja ľudia, vo štvrtok oficiálne priznali "pochybenia" v súvislosti s prípadmi.

slovakia

left justify in out

Šéf úradu na kontrolu texaských nemocníc Daniel Varga tak urobil počas vypočúvania pred špeciálnym výborom amerického Kongresu vo Washingtone. Varga sa "hlboko ospravedlnil" za nesprávne diagnostikovanie Thomasa Erica Duncana pochádzajúceho z Libérie, ktorý do USA prišiel nakazený ebolou a neskôr tam na následky ochorenia zomrel. Vargovi je takisto ľúto poskytnutie "nepresných informácií" o prípadoch americkej verejnosti.

 

Kauza sa týka nemocnice v meste Dallas, kde sa o Duncana starali. Ebolou sa tam od neho nakazila zdravotná sestra Nina Phamová a stala sa tak pravdepodobne prvou osobou, ktorá vírus dostala v Spojených štátoch. Neskôr sa ebolou v rovnakom zariadení nakazila aj ďalšia ošetrovateľka Amber Vinsonová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies