Tetemondovú do Šoprona zvábila Euroliga

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 09:19 • 2 min
Tetemondovú do Šoprona zvábila Euroliga

RUŽOMBEROK - Slovenská basketbalová reprezentantka Katarína Tetemondová po troch sezónach opúšťa vicemajstrovský MBK Ružomberok a vyrazí na svoj prvý zahraničný angažmán do maďarského klubu Uniqa Euroleasing Šopron.

slovakia

left justify in out

Priebojná 24-ročná krídelníčka (nar. 24. septembra 1988) s dobrou strelou dosiahla v uplynulej sezóne Európskeho pohára FIBA, v ktorom družstvo z Liptova prekvapujúco dokráčalo až do semifinále, priemer 11 bodov a 6,2 doskoku na zápas pri takmer 42-percentnej úspešnosti streľby.

"V Ružomberku mi bolo naozaj fajn, ale Šopron je pre mňa výzvou posunúť sa o stupienok vyššie. Predsa len, ide o účastníka Euroligy, čo je vyšší level ako Eurocup. Uzavrela som s ním zmluvu na dve sezóny. Mala som aj iné ponuky, vrátane ružomberskej, ale rozhodla som sa pre niečo nové. Rada by som v novom tíme pravidelne hrávala, hoci neočakávam hneď 20- či 30-minútové porcie. Budem sa snažiť postupne zapracovať do tímu a vybojovať si v ňom miesto," uviedla pre agentúru SITA popradská rodáčka, ktorá je odchovankyňa tamojšieho klubu. 

Tetemondová má v stále mladom veku na konte účasť na seniorských majstrovstvách Európy v Lotyšsku 2009 aj Poľsku 2011; ak sa nič nestane, v júni vo Francúzsku sa predstaví na treťom ženskom kontinentálnom šampionáte za sebou. "Po náročnej sezóne som si dopriala krátky oddych, ďalší príde až o mesiac po povinnostiach v reprezentácii. V novom pôsobisku štartujeme prípravu 6. augusta," doplnila Katarína Tetemondová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies