Teta vodcu Kim Čong-una unikla smrti: Údajne je v Európe!

NETKY.SK • 30 Január 2014, 08:54 • 2 min
Teta vodcu Kim Čong-una unikla smrti: Údajne je v Európe!

SOUL - Teta severokórejského vodcu Kim Čong-una, ktorej manžela popravili vlani v decembri za vlastizradu, sa údajne nachádza v Európe. Informovala o tom juhokórejská agentúra Jonhap s odvolaním sa na japonskú tlač.

slovakia

left justify in out

Kim Kjong-hi, jedna z mála Kim Čong-unových žijúcich pokrvných príbuzných, sa po decembrovej poprave svojho manžela Čang Song-tcheka zdržiavala vo Švajčiarsku, odkiaľ neskôr odcestovala do Poľska. Ako veľvyslanec KĽDR v Poľsku dlhodobo pôsobí Kim Pjong-il, nevlastný brat zosnulého vodcu KĽDR Kim Čong-ila. Kim Kjong-hi je Kim Čong-ilovou sestrou a súčasný líder Kim Čong-un je jeho synom.

Informáciu o údajnom pobyte Kim Kjong-hi v Európe získali z bližšie nešpecifikovaných zdrojov japonské noviny Jomiuri Šimbun.  Donedávna vysokopostavená činiteľka severokórejskej komunistickej strany Kim Kjong-hi sa neobjavila na verejnosti od 9. septembra 2013. Po poprave jej muža Čang Song-tcheka sa objavili nepotvrdené správy o tom, že je vážne chorá, či dokonca o jej úmrtí na infarkt alebo samovražde. 

Generála Čang Song-tcheka, po Kim Čong-unovi druhého muža komunistického režimu v Pchongjangu, popravili okolo 12. decembra minulého roku po tom, ako ho uznali za vinného z "pokusu o zosadenie vlády". Podľa juhokórejských médií následne popravili aj všetkých Čangových priamych príbuzných, zatiaľ čo nepokrvných členov rodiny poslali do odľahlých oblastí KĽDR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona