Teta severokórejského vodcu napadla na súde tvrdenia emigrantov

NETKY.SK • 3 December 2015, 06:31 • 2 min
Teta severokórejského vodcu napadla na súde tvrdenia emigrantov

SOUL - Teta severokórejského vodcu Kim Čong-una, ktorá emigrovala v roku 1998 do Spojených štátov, podala v stredu v Južnej Kórei spolu so svojim manželom žalobu proti ďalším trom emigrantom pre údajnú urážku na cti, pričom požadujú odškodné vo výške 60 miliónov wonov (približne 48.600 eur). S odvolaním sa na právnika žalujúcich o tom informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kcho Jong-suk, ktorá na Kima dozerala v čase dospievania, na súde v Soule napadla tvrdenia emigrantov zo Severnej Kórey, že nechala vyhostiť jeho nevlastného brata a po úteku z vlasti sa podrobila plastickej operácii, aby ju nespoznali.


Advokát Kchang Jong-sok sa pre Reuters vyjadril, že "títo prebehlíci, ktorí často vystupujú v televízii, sa veci o nej nemali ako priamo dozvedieť a to, čo hovoria, nie je pravda". Pre Kcho a jej manžela je podľa neho takéto ohováranie "veľmi nepríjemné".


Reuters uvádza, že v prípade členov rodiny severokórejského vodcu žijúcich v zahraničí je podanie žaloby nezvyčajným krokom, keďže inokedy skôr prejavujú snahu neupriamovať na seba pozornosť. Mnohí emigranti zo Severnej Kórey pravidelne vystupujú v juhokórejských médiách, ich svedectvá sú však niekedy pochybné vzhľadom na možnosť skresľovania skutočnosti a zložitosť prípadného overenia.


Jeden zo žalovaných, An Čan-il žijúci v Južnej Kórei od roku 1979, pre Reuters povedal, že jeho vyhlásenia boli len obyčajným zopakovaním informácií zverejnených médiami. Spolu s ďalším odporcom chce podať protižalobu pre urážku na cti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies