Testy potvrdili, že IS na spojeneckú základňu neútočil yperitom

NETKY.SK • 29 September 2016, 09:34 • 2 min
Testy potvrdili, že IS na spojeneckú základňu neútočil yperitom

WASHINGTON - Raketa vystrelená príslušníkmi teroristickej skupiny Islamský štát (IS) na vojenskú základňu v severnom Iraku, na ktorej sú umiestnené aj stovky amerických vojakov, neobsahovala v rozpore s pôvodnými obavami chemickú bojovú látku. Oznámilo to v stredu ministerstvo obrany USA.

slovakia

left justify in out

Raketa dopadla do areálu základne pri severoirackom meste Kajjára minulý týždeň v utorok. Americkí predstavitelia uviedli, že prvé testy olejnatej látky nájdenej na úlomku strely boli pozitívne na základnú formu yperitu, následné však už boli negatívne.

 

Hovorca Pentagónu Jeff Davis teraz informoval, že vykonané boli aj ďalšie testy a že definitívnym záverom je to, že nešlo o yperit, napísala agentúra AP.

 

Pri útoku nebol podľa správ z minulého týždňa nikto zranený, pričom vojaci, ktorí vykonali testy, podstúpili bežný dekontaminačný proces.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies