Testy nepotvrdili v Španielsku ebolu v dvoch zo štyroch podozrivých prípadoch

NETKY.SK • 17 Október 2014, 10:51 • 2 min
Testy nepotvrdili v Španielsku ebolu v dvoch zo štyroch podozrivých prípadoch

MADRID - U dvoch zo štyroch ľudí, ktorých hospitalizovali v Španielsku vo štvrtok pre podozrenie z nákazy ebolou, boli výsledky prvých testov negatívne. Oznámila to dnes španielska vláda.

slovakia

left justify in out

Ide o nigérijského pasažiera, ktorého previezli do nemocnice v Madride po tom, ako do španielskej metropoly pricestoval lietadlom spoločnosti Air France, a ďalšiu osobu, ktorá cestovala sanitkou použitou tento mesiac pri prevoze infikovanej španielskej zdravotnej sestry Teresy Romerovej. Obaja pacienti mali horúčku, podľa monitorovacej komisie vlády ich podrobia ďalším testom do 72 hodín.
      

Na výsledky testov sa stále čaká v prípade misionára, ktorého zachvátila horúčka po návrate z Libérie, a pracovníka Červeného kríža, ktorý nedávno pracoval s pacientmi nakazenými ebolou v Sierre Leone, uviedla agentúra AP.
      

Španielsko je v pohotovosti v súvislosti s nebezpečným vírusovým ochorením po tom, ako sa Romerová, ktorá sa starala o dvoch infikovaných kňazov pred ich úmrtím, stala prvou osobou, ktorá sa nakazila ebolou mimo západnej Afriky. Zdravotníčka je naďalej vážne chorá, avšak v stabilizovanom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies