Testy hokejistov Martina sú negatívne, od stredy môžu hrať

NETKY.SK • 8 November 2016, 18:32 • 2 min
Testy hokejistov Martina sú negatívne, od stredy môžu hrať

MARTIN - Stav súťažnej nečinnosti prvých dvoch tímov v hokejovom Martine, ktorý postihla žltačka, sa definitívne končí.

slovakia

left justify in out

"Všetky testy boli negatívne, čo je pre nás super správa. Regionálny hygienik počnúc zajtrajším dňom vydá osvedčenie o tom, že martinskí hokejisti môžu pokračovať v činnosti. To znamená, že náš B-tím sa v stredu vráti do zápasového diania v I. lige a potom konečne aj naše 'áčko' nastúpi v piatok proti Košiciam v najvyššej súťaži. Testom sa podrobili hráči oboch našich mužstiev. Sme veľmi radi, že už to máme za sebou a verím, že po dlhšom čase bez hokeja nás podporia fanúšikovia," uviedol v utorok podvečer pre agentúru SITA riaditeľ MHC Martin Milan Murček.


Tipsportligista z Turca odohral zatiaľ posledný zápas najvyššej súťaže v nedeľu 16. októbra v Banskej Bystrici (2:6) v rámci 13. kola. Potom prišla správa o výskyte infekčného ochorenia, pre ktoré odložili štyri stretnutia - v piatok 21. októbra nenastúpili v 14. kole doma proti Žiline, v nedeľu 23. októbra sa nehralo v rámci 15. kola v Liptovskom Mikuláši. Nekonali sa ani stretnutia 16. kola s Nitrou (v piatok 28. októbra) a 17. kola v Nových Zámkoch (30. októbra). Martinčanom prišla vhod prestávka vyplnená medzinárodným programom reprezentácie. V Turci úradovala hepatitída typu A, potvrdené boli dva prípady. Išlo o hráča A-mužstva Vítězslava Bíleka a 7-ročného hokejistu prípravky.


MHC sa už so súpermi z Tipsport ligy dohodol na náhradných termínoch neuskutočnených stretnutí. Žilinu (14. kolo) bude hostiť 16. decembra, Nitru (16. kolo) 10. januára, na ľade Liptovského Mikuláša (15. kolo) sa predstaví 24. januára a v Nových Zámkoch (17. kolo) 10. februára 2017. Rezerva má päťzápasové manko, zostáva dohodnúť sa na dvoch termínoch. Juniori dohnali zameškané v I. lige uplynulý víkend, keď dohrali zápasy 11. (s Hobou Bratislava) a 12. kola (Piešťany).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies