Testovanie piatakov bude v novembri, deviataci budú písať testy v apríli

NETKY.SK • 4 September 2018, 08:27 • 2 min
Testovanie piatakov bude v novembri, deviataci budú písať testy v apríli

BRATISLAVA - Celoplošné testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl bude 21. novembra, deviataci budú písať testy 3. a 4. apríla 2019.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z pedagogicko-organizačných pokynov na školský rok 2018/2019, ktoré zverejnilo ministerstvo školstva na svojom webe. Deviataci budú v prvý deň testovania riešiť testy z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra. Nasledujúci deň čaká na deviatakov test z predmetov ukrajinský jazyk a literatúra, slovenský jazyk a slovenská literatúra.

Riadny termín externej časti maturitnej skúšky a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky bude zo slovenského jazyka a literatúry a slovenského jazyka a slovenskej literatúry 12. marca 2019. O deň neskôr budú žiaci riešiť testy a písať slohové práce z cudzích jazykov - anglického, nemeckého, francúzskeho, ruského, talianskeho a španielskeho. Z matematiky budú študenti maturovať 14. marca, z maďarského jazyka a literatúry, ukrajinského jazyka a literatúry 15. marca. Náhradný termín externej časti maturitnej skúšky a písomnej formy internej časti maturitnej je naplánovaný od 9. do 12. apríla 2019.

Ústna časť maturitnej skúšky bude v jednotlivých stredných školách od 20. mája do 7. júna 2019. Vo vybraných stredných školách bude od septembra do novembra tohto roka a od januára do februára 2019 pilotné overovanie testovacích nástrojov pre maturitnú skúšku 2018/2019.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona