Testovanie experimentálneho lieku vo Francúzsku má prvú obeť

NETKY.SK • 17 Január 2016, 16:56 • 2 min
Testovanie experimentálneho lieku vo Francúzsku má prvú obeť

PARÍŽ - Muž nachádzajúci sa po testovaní experimentálneho lieku na súkromnej klinike v západofrancúzskom meste Rennes v stave mozgovej smrti dnes zomrel.

slovakia

left justify in out

Oznámila to Fakultná nemocnica v Rennes, ktorej vyhlásenie citovala agentúra DPA.

 

Z deväťdesiat zdravých dobrovoľníkov, ktorí tento liek užili v rozličnom dávkovaní, šesť skončilo vo vážnom stave v nemocnici.

 

Všetci hospitalizovaní boli muži vo veku 28-49 rokov, ktorí boli pri začatí prvej fázy testovania predmetného lieku 7. januára zdraví. Nemenovaného muža, ktorému odumrel mozog a dnes zomrel, prijali do nemocnice v pondelok 10. januára.

 

Pri troch zo zvyšných piatich, ktorých hospitalizovali v stredu a vo štvrtok, sa lekári obávajú takisto nezvratného poškodenia mozgu. Pätica sa stále nachádza na klinike v lekárskej starostlivosti a momentálne sú v stabilizovanom stave.

 

Zmienený test podľa informácií spravodajskej stanice BBC vykonala medzinárodne uznávaná francúzska spoločnosť Biotrial, založená v roku 1989, ktorá má na svojom konte už tisícky podobných testov. Francúzska ministerka zdravotníctva Marisol Tourainová neskôr spresnila, že výrobcom lieku je portugalské laboratórium Bial.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies