Tesné víťazstvo Slovana v Michalovciach, pred odvetou sú belasí bližšie k finále

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 18:15 • 2 min
Tesné víťazstvo Slovana v Michalovciach, pred odvetou sú belasí bližšie k finále

MICHALOVCE - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v 1. semifinálovom zápase Slovenského pohára - Slovnaft cupu na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:1. O góly víťazného tímu sa postarali Tamás Priskin a Seydouba Soumah, za domácich vyrovnal v závere prvého polčasu Anastasios Dimitriadis. Odvetný zápas je na programe v utorok 11. apríla v Bratislave.

slovakia

left justify in out

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

 

Góly: 41. Dimitriadis - 5. Priskin, 55. Soumah. Rozhodoval: Glova, ŽK: Žofčák, Sipľak, Šimčák - Saláta, Vittek, 1895 divákov

Zostavy a striedania:

 

MFK Zemplín Michalovce: Kira - Sedlák, Kavka, Sipľak, Šimčák - Qose - Koscelník, Danko (61. Serečin), Dimitriadis, Žofčák - Kushta (59. Bragin)

 

ŠK Slovan Bratislava: Mucha - Sekulič, Saláta, Rundič, Kubík - Savičevič, Kóňa - Schet (60. Oršula), Soumah (79. Vittek), Priškin - Čavrič (68. Dumas de Sa)

 

O prvý strelecký pokus sa v 4. minúte pokúsil domáci Koscelník, no svoj pokus z väčšej vzdialenosti nasmeroval nad bránku. V 5. minúte hostia využili pozičnú chybu súpera v strede ihriska, Čavrič sa dostal do úniku po pravej strane a jeho prihrávku ideálne zužitkoval Priskin - 0:1. Domáci sa chvíľu spamätávali z rýchleho gólu a v 8. minúte boli radi, že Soumah v skrumáži pred brankárom Kirom nenamieril presne.

 

Michalovčania postupne prevzali iniciatívu a snažili sa o vyrovnanie. V 17. minúte sa dobre mierenou strelou z približne 25 metrov prezentoval domáci kapitán Žofčák, no Mucha jeho pokus zmaril efektným zákrokom. Brankár hostí podržal svoj tím aj pri pokuse Koscelníka z hranice šestnástky, ktorému chýbala razancia. Domáci sa vyrovnania dočkali v 41. minúte. Po prihrávke Žofčáka sa k strele dostal Dimitriadis a Mucha bol bezmocný - 1:1.

 

Tri minúty po zmene strán sa v sľubnej pozícii v pokutovom území ocitol Koscelník, no na spracovanie lopty nemal dostatok času. Pokusy hosťujúcich Čavriča a Kóňu z 50., resp. 54. minúty smerovali mimo bránky domáceho tímu. Slovan získal tesný náskok späť v 55. minúte. Akciu zaváňajúcu postavením mimo hry zakončil Soumah a upravil na 1:2.

 

V 69. minúte bol blízko k vyrovnaniu Serečin, no na jeho dobre mierenú strelu z priameho kopu pohotovo zareagoval brankár Mucha. V 79. minúte volala po góle strela Dimitriadisa spoza šestnástky, no lopta tesne minula ľavú žrď Muchovej bránky. Michalovskí futbalisti si v závere zápasu vypracovali tlak, ale vyrovnávajúci gól nestrelili.

 

Hlasy trénerov :

 

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Som hrdý na našich hráčov. Ukázali, že vedia hrať aj proti takému kvalitnému súperovi, akým bol Slovan. Chlapcom gratulujem za odvedený výkon. Opäť sa ukázalo, že sme doma silný. Toto je cesta, ktorou chceme ísť."

 

Ivan Vukomanovič, tréner ŠK Slovan Bratislava: "Som šťastný, že sme vyhrali tento zápas. Vedeli sme, že v Michalovciach sa hrá ťažko. Keď sme pred zápasom videli ihrisko, vedeli sme, že to bude veľký boj. Napokon sme vonku strelil dva góly, čo je v pohárovom zápase dôležité. V prvom polčase sme urobili veľa chýb a súperovi sme dali veľa priestoru. Máme pred sebou ešte odvetný zápas a uvedomujeme si, že možné je všetko."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona