Teslu si najnovšie môžete kúpiť aj za bitcoiny! Využijete túto možnosť?

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 18:18 • 2 min
Teslu si najnovšie môžete kúpiť aj za bitcoiny! Využijete túto možnosť?

LOS ANGELES - Vynálezca Elon Musk potvrdil, že ľudia si môžu najnovšie kúpiť elektronické auto Tesla už aj za bitcoiny.

slovakia

left justify in out

Nákup elektronického auta za kryptomenu bude zatiaľ možný iba v USA, v priebehu tohto roka sa táto možnosť rozšíri do celého sveta„Teraz si môžete kúpiť Teslu bitcoinom," napísal Musk v stredu na mikroblogovacej sieti Twitteri. „Bitcoin zaplatený Tesle bude uložený ako bitcoin, nekonvertujeme ho na fiat menu."

 

Súvisiaci článok: Trhová hodnota bitcoinu pokorila hranicu jedného bilióna dolárov a cena kryptomeny naďalej rastie

 

Americký výrobca elektromobilov vo februári v správe pre americkú komisiu pre cenné papiere a burzy SEC informoval, že nakúpil bitcoiny v hodnote 1,5 miliardy USD, čo je približne 1,26 miliardy eur.

Takýmto spôsobom tak podporil jednu z najznámejších kryptomien, ktorej hodnota každým dňom rastie, pričom dosiahla nový rekord. Aktuálne sa cena bitcoinu pohybuje na úrovni okolo 56-tisíc USD, v polovici marca sa dostala až na takmer 62-tisíc amerických dolárov.

 

Prečítajte si tiež: Spoločnosť Tesla nakúpila Bitcoiny v hodnote 1.5 miliardy dolárov. Kurz kryptomeny stúpol na doterajšie maximum

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona