Tesla získala takmer 150 tisíc objednávok na svoj nový pickup

NETKY.SK • 24 November 2019, 13:19 • 2 min
Tesla získala takmer 150 tisíc objednávok na svoj nový pickup

LOS ANGELES - Americký výrobca elektromobilov Tesla získal v priebehu len pár dní takmer 150.000 objednávok na nový elektrický pick-up Cybertruck.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v sobotu (23. 11.) riaditeľ Tesly Elon Musk.

 

Automobilka predstavila svoje nové futuristické vozidlo Cybertruck vo štvrtok (21. 11.) a v sobotu Musk na sociálnej sieti Twitter napísal, že Tesla má už 146.000 objednávok na tento model.

Musk spresnil, že 17 % objednávok je na jednomotorový model, 42 % na vozidlá s duálnym motorom a 41 % na trojmotorový typ.

 

Odhalenie nového modelu však vyvolalo zmiešané reakcie, keďže sa jeho údajne nerozbitné pancierové sklo pri testoch rozbilo. Niektorým analytikom sa tiež nepáči futuristický vzhľad pick-upu, ktorý sa aj pre kovovú sivú farbu podobá obrnenému vozidlu.

 

Len zadanie objednávky pritom stojí potenciálnych kupujúcich 100 USD, ale Tesla tvrdí, že táto suma je v plnej miere vratná. Automobilka dodala, že cena Cybertrucku sa bude začínať na 39.900 USD (36.082,47 eura) a začne ho vyrábať v roku 2021.

 

Americký trh s nákladnými autami je jedným z najziskovejších automobilových segmentov na svete a dominujú mu modely automobiliek Ford Motor, General Motors a Fiat Chrysler Automobiles.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies