Tesla v utorok otvorí prvý európsky závod

NETKY.SK • 21 Marec 2022, 19:53 • 2 min
Tesla v utorok otvorí prvý európsky závod

GRÜNHEIDE - Firma plánuje vyrábať v prvej fáze až 500 000 vozidiel ročne. Závod by mal zamestnať okolo 12 000 ľudí. Vo výstavbe je ešte fabrika na výrobu batérií.

slovakia

left justify in out

Americká automobilka Tesla v utorok otvorí v Grünheide pri Berlíne svoj prvý európsky závod. TASR o tom informuje na základe agentúry DPA. Na slávnostnom otvorení by sa mali zúčastniť spolkový kancelár Olaf Scholz, spolkový minister hospodárstva Robert Habeck, premiér spolkovej krajiny Brandenbursko Dietmar Woidke aj šéf Tesly Elon Musk. Musk, ktorý už v pondelok priletel do Berlína, odovzdá prvé vozidlá Model Y vyrobené v závode novým majiteľom.

 

img

Elon Musk

 

Prvú európsku gigafactory Tesly mali pôvodne uviesť do prevádzky už minulý rok v lete. Automobilka ju stavala dva roky na vlastné riziko vďaka 19 predbežným povoleniam, keď konečné povolenie na prevádzku získala až začiatkom marca.

 

Prečítajte si tiež: Tesla získala povolenie na prevádzku svojho prvého európskeho závodu

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies