Tesla v treťom kvartáli predala rekordný počet áut

NETKY.SK • 3 Október 2017, 14:09 • 2 min
Tesla v treťom kvartáli predala rekordný počet áut

DETROIT - Americký výrobca elektrických vozidiel Tesla Inc. v treťom kvartáli na trh dodal rekordný počet áut.

slovakia

left justify in out

Firma počas júla až septembra predala 26 150 automobilov, čo bol medziročný rast o 4,5 percenta. Viac ako polovicu dodávok tvorili sedany Model S a zvyšok predovšetkým vozidlá SUV Model X. Automobilka očakáva, že za celý rok 2017 predá zhruba 100 tis. vozidiel Model S a Model X, čo by bol medziročný rast o 31 percent.

Tesla však v treťom kvartáli nesplnila plán výroby sedanov Model 3 a na trh dodala iba 220 týchto áut. Firma uviedla, že pomalý nábeh výroby týchto vozidiel bol spôsobený prekážkami narúšajúcimi plynulosť výroby. Tesla však vyjadrila presvedčenie, že dokáže tieto problémy vyriešiť. "Je dôležité zdôrazniť, že neexistujú podstatné problémy s výrobou áut Model 3 alebo s dodávateľským reťazcom," uviedla spoločnosť vo vyhlásení. V poradovníku na Model 3 je vyše 500-tisíc zákazníkov. Toto vozidlo, ktorého cena je polovičná v porovnaní s predošlými modelmi Tesly, je kľúčové pre to, aby sa firma zmenila z výrobcu špeciálnych luxusných áut na masovú automobilku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona